fredag 31 augusti 2012

Lee Moses - Reach out I'll be there


Världens bästa Moses!

Nu idag, på sommarens sista dag, tar vi en fram en riktig pärla!
Här har vi en go gubbe som de flesta tyvärr aldrig har fått lyssna på. Kanske är en av orsakerna att han endast spelade in ett album och en handfull singlar som inte blev några större framgångar.

Lee föddes i Atlanta 1941 och spelade på 50-talet ett antal år på den lokala klubbscenen innan han flyttade till New York. Där började han jobba som studiomusiker med Johnny Brantley.
Han var en uppskattad sessiongitarrist och spelade bland annat tillsammans med Jimi Hendrix innan den då unge gitarrhjälten slog igenom.

Det allra bästa med den här inspelningen är att det känns som de bara jammar i studion (det är inte helt omöjligt att de bara gjorde det) och råkade ha igång bandspelaren. Det är oploerat, rått, lite smutsigt men helt underbart. Han gitarrsolo i den andra halvan av låten har lite skavanker, men det gör det hela så mycket bättre. Lee liksom vill få ut så mycket av gitarren att fingrarna snubblar på strängarna.

Han var mest känd  för sitt smutsiga och råa gitarrljud, men även för sin sköna soulröst.
Lyssna på det här, gillar du det inte har du tyvärr dålig musiksmak. Det är magiskt!


Han flyttade senare hem till Atlanta igen och fortsatte spela på klubbar där. 1997 avled han efter att ha försvunnit från musikscenen några år tidigare.

Lee Moses – Reach Out, I'll Be There

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar