tisdag 14 februari 2012

Razzy - I hate hate


Världens bästa Razzy!
Dags för lite kärlek istället för allt hat i världen?
Här har vi den underbara mixen av country och Blue eyed soul.
Så otroligt bra!

Rasie Michael "Razzy" Bayiley föddes på en lantgård i Alabama 1939. Fram till hans tonår hade hans familj inte ens någon el i den gamla gården. Han är så gott som självlärd på munspel och gitarr. När han var runt 14 var han tillsammans med några skolkompisar med i Future Farmers of Americas skolband. Det var där han fick upp intresset för musiken. Deras lärare gillade inte att de tjänade pengar på att spela, så han sa till uppdragsgivarna att inte ge dom några pengar, eftersom de tyckte det var så kul att spela på alla fester. Men till slut kunde de tjäna lite pengar på sin musik.

Direkt efter att skolan var klar gifte han sig och blev pappa.
Detta gjorde att han inte kunde satsa så mycket på musiken, men han spelade lite då och då på olika honkytonk-syltor i Georgia och Alabama.


1966 tog han mod till sig och gick till skivbolaget RCA med en packe låtar.
Razzy fick spela in en skiva men den blev ingen direkt framgång.
Han fortsatte med ett par andra grupperingar men inte heller då kom framgången.
Dock blev det framgång när han spelade in den här låten vi ska höra idag.
Hela albumet sålde ungefär en halv miljon exemplar, och detta innan storbolaget MGM köpte upp rättigheterna och gav ut det igen. dock slog aldrig låten igen som singel.
Han är mest känd som countryartist, och har genom den muskekn vunnit många priser, men som soulartist blev det ingen större framgång.

Lyssna på kärleksbudskapet!



Jag slänger med en kort bonus på en annan av hans stora hits. Finfin countrysoul.



Razzy bor idag utanför Nashville tillsammans med sin fru som hjälper honom att ta hand om managementet för den egna labeln SOA Records.

Razzy Bailey – I Hate Hate


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar