fredag 10 februari 2012

Kim Weston - Helpless


Världens bästa Kim!
Agatha Natalie Weston föddes i Detroit 1939.
Hon är väl mest känd för allmänheten för sina duetter med Marvin Gaye, men hon har även fått till ett par hits själv med "Take me in your arms" och "Helpless".

Hon växte upp i Detroit och började sjunga i sin kyrkas gospelkör redan i treårsåldern. I tonåren turnerade hon med en gospelgrupp

1963 signades hon till Motown och spelade in två album på dentta skivbolag. Några år senare gifte hon sig med prudcenten Mickey Stevenson. De lämnade senare motown för MGM och det blev en segdragen tvist om uteblivna royalties som Kim ansåg sig ha rätt till under åren på Motown.

Hon spelade in några album på MGM men inget av dom blev vidare framgångsrika.
Lite senare spelade hon in på lite blandade skivbolag.
Ingen av de inspelningarna blev heller någon större framgång.

Senare gjorde hon även ett album med duetter tillsammans med Johnny Nash, men det floppade också.
Efter det smet hon iväg till Israel en stund och fortsatte spela in skivor när hon kom tillbaka till USA. Hon satsade mer på att jobba mer med konstprojekt och välgörenhet istället för musiken.

En lite lustig/tragisk anekdot är att hon tackade nej till "Dancing in the street", som efter hennes nej gick till Martha Reeves & The Vandellas. Alla vet ju vad som hände med den gruppen sen, de slog igenom gigantiskt. Hon grämde sig nog lite efter det felaktiga strategiska beslutet från hennes sida.

Men nog om detta, lyssna nu på denna soulstänkarn!
hon sjunger ju helt magiskt!



Nu det senaste jobbar hon som DJ på en radiostation i Detroit och turnerar lite sparsamt tillsammans med några andra damer från Motown när tillfälle ges.


Kim Weston – Helpless

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar