onsdag 14 december 2011

Phil Flowers - Everyday I have to cry some


Beatles, Elvis, Rolling Stones och många andra stora artister har spelat in låtar skrivna av Arthur Alexander. Dock är han okänd för den större delen av folket, denne pionjär inom country-soulen.
Hans krev denna låt i början av 60-talet, spelades in första gången av Steve Alaimo 63 och Dusty Springfield 64. Själv spelade Arthur inte in den låten förrän han kom till skivbolaget Buddha 1975.

Men...det är inte Arthur vi ska lyssna på nu, utan Phil Flowers. Philip John Flowers föddes i North Carolina 1934. Började uppträda på 50-talet och hade några mindre skivframgångar på 60-talet. Hans låt "Cry on my shoulder" sålde bra på USAs östkust i slutet av 60-talet och han blev inbjuden att sjunga i Vita huset under Johnsons presidentskap.
Han kallades ibland för "The Black Elvis" för sitt ös och sin rockiga attityd på scen. Skip Manning var ett annat alias han hade när han spelade in mer rockiga alster.

Han var en entertainer av rang på östkusten i USA och turnerade ett tag med sin familj (hans barn och syskon) där familjen var hans bakgrundskör/band. Efter upploppen när Martin Luther King Jr. blivit mördad skickades Phil Flowers och hans band The Flower shop ut för att spela i de områden där det var oroligt för att lugna de boende.

Denna fantastiska version spelades in 1970.
Han har otroligt bra tryck i rösten. Att han inte fick slå igenom mer känns lite underligt.


Phil hade ofta en rätt rockig approach, inte minst under hans alias Skip Manning.
Spelade i slutet av 70-talet i ett rockband som hette Jebediah.

På 90-talet reste han  jorden runt på kryssningsfartyg och underhöll.
22e januari 2001 gick han bort efter en tids sjukdom.

Hans son Philip Jaymes Flowers har tagit upp sin faders arv och turnerar nu i USA, dock kommer han tyvärr inte upp i sin fars höga nivå.

Phil Flowers – Every Day I Have To Cry (1& 2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar