onsdag 21 december 2011

Bohannon - Let's start the dance




Det är lill-lördag och vad passar inte bättre då än en danslåt...och inte vilken danslåt som helst utan världens bästa danslåt! Varenda gång jag har spelat denna låt ute på dansgolven så blir folk som tokiga. Groovet, rytmen och det läckra breaket driver låten framåt och får folk att dansa sig svettiga.

Hamilton Bohannon föddes i Georgia 1942 och kom att bli en av föregångarna i discovågen på 70-talet.
Han utbildade sig till musiklärare och jobbade som det i några år innan han blev trummis i ett band som innehöll bland annat Jimi Hendrix på gitarr.

1965 upptäcktes han av Stevie Wonder och blev hans livetrummis samma år på turnéerna.
Hamilton jobbade med Stevie ett par år och imponerade till den milda grad på Motown ledning, att han blev deras förste bandledare som hade ansvar för alla deras toppartisters liveframträdanden och liveband.

När Motown valde att flytta sin business till LA valde Hamilton att stanna kvar i Detroit och startade sitt eget band. Där utvecklade han sin speciella stil med tung bas, mycket rytm i gitarrspelet samt mängder av percussions och trummor.

1978 släppte han albumet Summertime groove där hans största hit "Let's start the dance" fanns med på. Låten kom upp i toppen på Billboards R&B-lista (9:a). I den sjunger Carolyn Crawford, som han fortsatte att producera på hennes egna album.

Njut, och dansa!





Bohannon – Lets Start the Dance

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar